Ma 14 augustus 2017 The Common Linnets (sold out)

Op maandag 14 augustus verwelkomen we Ilse DeLange met The Common Linnets in het Amsterdamse Bostheater. Hun uitverkochte optreden van vorig jaar, een briljante combinatie van country en moderne Americana, staat nog op ons netvlies gebrand!

De band bestaande uit Ilse DeLange, JB Meijers, Jake Etheridge en Matthew Crosby heeft een voorliefde voor seventies Westcoast-groepen als Fleetwood Mac en Crosby, Stills, Nash & Young, maar Americana en Alternative Country vormen de hoofdmoot. En dat hoor je. Met een plaat die deels werd opgenomen in de hoofdstad van de folkmuziek, Nashville – en gastbijdragen kent van de allergrootsten uit het genre, zoals dobro-speler Jerry Douglas en pedalsteel-gitarist Paul Franklin. Ilse’s droom is uitgekomen: muziek maken met gelijkgestemde zielen!

Hun liefde voor muziek dat recht uit het hart komt, bleef niet onopgemerkt. In eigen land werd dit bekroond met een Edison, Buma-award, 3FM-award en de Pop Prijs. In Europa is hun werk geprezen met een EBBA-award, Regenbogen-award en de prestigieuze Echo-award.

Verwacht 14 augustus stemmen die om elkaar heen krullen in een warm bad aan akoestische snaarinstrumenten en fonkelende gitaarriffs. Een optreden in de bijzonder en intieme setting van het Bostheater. Met een sterrenhemel als plafond en bomen die mee ruisen met de beste zangvogels van Nederland.

De main-support van de avond is de Amsterdamse zanger/gitarist Midas. Hij omschrijft zijn eigen sound als ‘powerpop met folkinvloeden’. In 2016 stond hij onder meer op Noorderslag en z’n onlangs uitverkochte bovenzaal van Paradiso smaakte naar meer. Midas treedt nu onder meer op bij De Wereld Draait Door en verzorgde het support van onder meer Bob Dylan, Blaudzun en LP. Er staat een drukke zomer voor de boeg met onder andere Pinkpop en Tuckerville.. En het Amsterdamse Bostheater. Dat belooft wat!

Country-pop songs met Nashville invloeden die je niet van Nederlandse bodem verwacht, dat is wat de 21-jarige Joe Buck kenmerkt. De opener van deze avond! Joe is één van de elf winnaars van Giels Talentenjacht. Samen met Jake Etheridge en Matthew Crosby van The Common Linnets schreef hij vervolgens een song, die hij daarna ook met hen speelde voor een uitverkochte Paradiso. Als kers op de taart is hij in 2017 de openingsact geweest voor Hunter Hayes en de Grammy Award-winnaar Maren Morris. Met een publishingdeal op zak bij het label van Ilse deLange zijn wij méér dan nieuwsgierig naar zijn performance in het Bostheater.

Samen met The Common Linnets zullen beide acts voor een fantastische avond zorgen in het Amsterdamse Bostheater.

  • Ma 14 augustus 2017
  • Het Amsterdamse Bostheater

Tijdschema:
17:30 Zomerterras open
19:00 Opener: Joe Buck
19:30 Main Support: Midas
21:00 Headline artist: The Common Linnets
22:30 Verwachte eindtijd
Let op: Alle tijden zijn onder voorbehoud

Start op ons zomerterras met een drankje of eet een hapje bij een van de foodtrucks. Maak je avond compleet met onze bomvolle picknicktas met producten van Landmarkt voor € 35,00 inclusief wijn uit fles! Je kunt de picknicktas als supplement bij een Live At concert hier bestellen. Het is niet toegestaan zelf eten en drinken mee te nemen naar het theater. Er zijn verschillende foodtrucks en een bar aanwezig.