Zo 10 september 2017 Matisyahu

Op zondag 10 september presenteert Matisyahu zijn zesde album Undercurrent in de vorm van een improviserende muzikale reis in het Amsterdamse Bostheater! Een persoonlijke, intieme en intuïtieve verbintenis tussen Matisyahu en zijn band.

De Amerikaanse singer-songwriter Matisyahu bracht dertien jaar geleden zijn eerste album ‘Shake Off The Dust… Arise’ uit en heeft sindsdien niet stilgezeten. In Amerika scoorde hij in 2005 met King Without A Crown een enorme hit en tourde hij met onder meer Sting en Sublime With Rome. Daarnaast verschenen er samenwerkingen met Avicii en Wyclef Jean.

Matisyahu en band hebben ditmaal iets ongewoons gedaan tijdens hun zesde studio-album: ze improviseerden uren, waarbij Matisyahu enkel als bewonderaar toekeek. Dit leidde tot een ongeëvenaard resultaat, met nieuwe melodische hoogtepunten, ritmische pieken en gelukzalige passages – die naderhand door Matisyahu zelf werden aangevuld met zijn krachtige stem. Bijzonder is dat het album geen enkele nabewerking kent. In Matisyahu’s songs speelt zijn Joodse afkomst een belangrijke rol, maar daarnaast gaat het hem vooral om de persoonlijke reis die hij in ieder nummer weer opnieuw aflegt. Deze wordt gekenmerkt door innerlijke confrontatie met thema’s als vertrouwen, kwetsbaarheid en acceptatie die hij samenbrengt in een harmonieuze muzikale filosofie.

Verwacht 10 september een bijzondere ontmoeting met pure gevoelens geuit in muzikale hoogtepunten. Een zeer persoonlijke performance binnen de wonderlijke setting van het Bostheater. Laat je inspireren door dit lyrische pleidooi onder de feeërieke sterrenhemel in het Bostheater.

De support van de avond is Saint Helena Dove.  Een aantal jaar geleden begon zangeres Janine in de band van Jay Minor. Piepjong had ze al een schitterende stem. Iemand om in de gaten te houden.. En nu komt ze naar het Amsterdamse Bostheater als support van Matisyahu!

De poorten van het Bostheater zijn vanaf 17:30u open en DJ Pitchphase zal jullie met zijn tunes verwelkomen.

  • Zo 10 september 2017
  • VVK vanaf Vrijdag 2 juni 10:00
  • Het Amsterdamse Bostheater
  • Kosten €22,50 excl. servicekosten

TIJDSCHEMA:
17:30 Zomerterras open & DJ Pitchphase
20:00 Support: Saint Helena Dove
21:00-22:30 Headline artist: Matisyahu
LET OP: alle genoemde speeltijden zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen!

Start op ons zomerterras met een drankje of eet een hapje bij een van de foodtrucks. Maak je avond compleet met onze bomvolle picknicktas met producten van Landmarkt voor € 35,00 inclusief wijn uit fles! Je kunt de picknicktas als supplement bij een Live At concert hier bestellen. Het is niet toegestaan zelf eten en drinken mee te nemen naar het theater. Er zijn verschillende foodtrucks en een bar aanwezig.