Zondag 5 Juni Candi Staton

Souldiva Candi Staton startte haar muzikale loopbaan in de jaren vijftig in het traditionele gospelcircuit. Dankzij hits als Young Hearts Run Free en Nights On Broadway werd Staton in de jaren zeventig een discofenomeen. Een decennium later stond ze zonder het te weten aan de wieg van de houserevolutie, toen een remix van You Got The Love een wereldwijde hit werd. Na grote optredens als Glastonbury en North Sea Jazz trad Staton de afgelopen jaren in kleinere setting op, terug naar haar gospelroots, in de kerk. De intieme setting van het Amsterdamse Bostheater sluit hier perfect op aan.

Young Hearts Run Free 40th Anniversary Tour

 • Zondag 5 Juni
 • VVK vanaf Zaterdag 26 Maart 10:00
 • Amsterdamse Bostheater
 • Kosten €32,50 excl servicekosten

Tijdschema (onder voorbehoud)
Vanaf 17.00: zomerterras geopend
18:30 Amber Gomaa
19:30 Rilan & the Bombardiers
21:00 Candi Staton

Mediapartner: Sublime FM

Zondag 12 juni Maaike Ouboter

In 2013 maakte Maaike een verpletterende indruk op Giel Beelen, Miss Montreal en Eric Corton bij het programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. En ook op iedereen die op dat moment naar het programma keek vanaf de bank. Single ‘Dat Ik Je Mis’ stond wekenlang op #1 in Nederland en België, ‘En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt’ verkocht in beide landen inmiddels meer dan 15.000 exemplaren. Het album bevat 11 kwetsbare en intelligente liedjes die in de prachtige natuurlijke omgeving van het Amsterdamse Bostheater zonder twijfel een extra lading krijgen.

 • Zondag 12 juni
 • VVK vanaf 8 januari
 • Amsterdamse Bostheater
 • Kosten €22,50 excl servicekosten

Tijdschema (onder voorbehoud)
Vanaf 17.00: zomerterras geopend
18:30 AAPNOOTMIES
19:30 Walrus
21:00 Maaike Ouboter

Vrijdag 15 Juli The Common Linnets(Uitverkocht)

Op vrijdag 15 Juli brengen The Common Linnets hun briljante combinatie van country en moderne Americana naar het Amsterdamse Bostheater. De band bestaande uit Ilse DeLange, JB Meijers, Jake Etheridge en Matthew Crosby speelt van intieme akoestische songs tot een krachtigere rocksound. Een geluid dat ze deze zomer naar alle grote festivalweides brengen, maar extra goed tot z’n recht komt in de bijzondere intieme setting van het openluchttheater dat een sterrenhemel als plafond heeft en waar de bomen mee ruisen met de mooiste zangvogels van Nederland.

 • Vrijdag 15 Juli
 • Amsterdamse Bostheater

Zomerterras open vanaf 17:00
18:30-19:00 Midas (solo)
19:15-19:45 I Am Oak (solo)
20:15-22:30 The Common Linnets

Zondag 7 augustus Neil Finn(Uitverkocht)

Woordkunstenaar Neil Finn (57) staat bekend om zijn fantastische songwriting. Met zijn band Crowded House scoorde hij wereldhits als ‘Weather With You’ en ‘Don’t Dream It’s Over’, als solo-artiest deinst hij er niet voor terug om zijn experimentele kant te laten zien. Met zo’n indrukwekkende discografie belooft deze zomeravond in augustus een hele bijzondere te worden.

 • Zondag 7 augustus
 • Amsterdamse Bostheater

Zomerterras open vanaf 17.00 uur.
19:00- 19:30 AVI ON FIRE
19:50 – 20:30  Liam Finn
21:00-22:30 Neil Finn

*tijden onder voorbehoud

 

Maandag 8 Augustus Nahko and Medicine for the People

Geïnspireerd door verhalenvertellers als Bob Dylan en Conor Oberst, trekt Nahko Bear, zanger van het multiculturele gezelschap, al jaren de wereld over met zijn gitaar. Gaandeweg vormde hij de Medicine for the People, een groep muzikanten die zich laat inspireren door de wereld en haar verschillende culturen. Deze invloeden hoor je terug in de mix van folkrock, hiphop en wereldmuziek die Nahko and Medicine for the People maakt, die perfect tot zijn recht komt in de buitenlucht van het Amsterdamse Bos.

 • Maandag 8 Augustus
 • VVK vanaf 5 Maart
 • Amsterdamse Bostheater
 • Kosten €25,- excl servicekosten

Zomerterras geopend vanaf 17.00 uur.
19:15 – 19:45 Tom James
20:00 – 20:30 The Wanderer
21:00 – 22:30 Nahko and Medicine for the People

 

Maandag 15 Augustus Joep Beving Invites: Maarten Vos & Remy van Kesteren

De carrière van pianist Joep Beving leest als een jongensboek. Thuis componeerde hij elf bijzondere pianostukken en bundelde deze op zijn debuut ‘Solipsism’. De neoklassieke stukken zijn inmiddels goed voor ruim 20.000.000 streams op Spotify, Beving stond op popfestivals als Where The Wild Things Are en Grasnapolsky en verkocht tweemaal het Concertgebouw uit.  

Voor dit bijzondere concert nodigt Beving twee muzikale gasten uit. De eerste is Maarten Vos, de cellist die zijn klassieke instrument combineert met elektronische klanken. Deze unieke combinatie bracht Vos naar dancefestivals als Pitch, Rewire en Motel Mozaïque. De tweede gast is Nederlands meest avontuurlijke en gewaagde harpist. Remy van Kesteren ademt muziek en kreeg recentelijk bij zijn fantastische show in Paradiso nog de toonaangevende Nederlandse Muziekprijs 2016 uitgereikt, die hij mag toevoegen aan een lang rijtje prestigieuze prijzen op zijn naam waaronder de USA International Harp Competition, de Elisabeth Evertsprijs en het Prinses Christina Concours.

Joep Beving: “Het Amsterdamse Bostheater is een prachtige plek om op te treden. En dat te mogen doen met twee collega’s uit eigen land, twee muzikale geestverwanten, is een grote eer. Ik kan niet wachten tot het zover is.

 • Maandag 15 Augustus
 • VVK vanaf Zaterdag 16 April
 • Amsterdamse Bostheater
 • Kosten €27,50 ex servicekosten

Zomerterras geopend vanaf 17.00 uur.
19:00 – 19:45 Maarten Vos
20:00 – 20:45 Remy van Kesteren
21:00 – 22:30  Joep Beving

 

Zondag 28 Augustus Sharon Jones & The Dap-Kings (GEANNULEERD)

De inmiddels 59-jarige Sharon Jones uit Brooklyn brak pas op late leeftijd door, met de eerste release op het inmiddels befaamde soul label Daptone Records. Haar band The Dap-Kings groovet als de betere jaren ’70 funkbands en bepaalde o.a. het geluid op Amy Winehouse’s klassieke album Back To Black. Jones’ soulvolle, stoere stem en de funky begeleiding van The Dap-Kings maakt het lastig stil te blijven zitten op de tribune van het Amsterdamse Bostheater.


Statement vanuit de band: Het gaat goed met Sharon, maar ze heeft een medische behandeling nodig (in verband met haar ziekte kanker) en de hersteltijd zal in strijd zijn met de Europese tourdata van de band. Sharon Jones & The Dap-Kings annuleren hierdoor hun aankomende Europese tour waaronder hun show bij ons in het Amsterdamse Bostheater. 

Met alle kaartkopers wordt contact opgenomen via onze ticketaanbieder Eventim. Het betaalde geld wordt z.s.m. teruggestort op het rekeningnummer of de creditcard waarvan is betaald

 • Zondag 28 Augustus
 • VVK vanaf
 • Amsterdamse Bostheater
 • Kosten €35,- excl servicekosten

> LET OP! Dit concert is geannuleerd er zijn geen tickets meer verkrijgbaar <<

Maandag 5 september Frank Turner and The Sleeping Souls

Frank Turner zette in 2001 zijn eerste muzikale stappen als zanger van post-hardcoreband Million Dead. Inmiddels heeft de singer-songwriter zes solo-albums op zijn naam staan en tourt hij de hele wereld over met zijn akoestische gitaar en begeleidingsband The Sleeping Souls. Met zijn krachtige stem, hoopvolle teksten en enorme charisma wint Turner elk publiek voor zich. Hij was de afgelopen jaren een graag geziene gast in de Nederlandse clubs, maar ook de festivalweides van Lowlands en Pinkpop werden veroverd. In het Amsterdamse Bostheater zal dit niet anders zijn!

 • Maandag 5 september
 • VVK vanaf Zaterdag 9 April
 • Amsterdamse Bostheater
 • Kosten €30,- ex servicekosten

Zomerterras geopend vanaf 17.00 uur.
19:15-19:45 Call it Off (duo)
20:00-20:30 Tim Vantol (solo)
21:00-22:30 Frank Turner & the Sleeping Souls

Maandag 12 September Kovacs

Het is maar goed dat er ‘s avonds geen jagers rondlopen in het Amsterdamse Bos, ze zouden nog eens triggerhappy kunnen worden en zich vergissen bij Sharon ‘The Wolf Lady’ Kovacs. Alhoewel de stem toch alle twijfels uit de weg moet helpen. Het geluid van een wolf reikt ver, maar het bereik van Kovacs is in enkele jaren enorm gegroeid. En dan hebben we het vooral over het publiek dat ze bereikt. Ze doet dat met een donkere en mysterieuze stem die in de klank ergens tussen Shirley Bassey, Amy Winehouse en Goldfrapp in ligt.

Debuutalbum Shades of Black, met daarop uiteraard de singles My Love en Diggin’, schoot na verschijnen direct naar de eerste plek in de albumlijsten. Met inmiddels en 3FM Award, EBBA Award en een Edison op zak, is Kovacs niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekindustrie. Als de avond van 12 september valt domineren ‘the shades of black’, en dan rest niets anders dan te luisteren naar Kovacs.

 • Maandag 12 September
 • VVK vanaf 19 Maart
 • Amsterdamse Bostheater
 • Kosten €26,- excl servicekosten

Zomerterras geopend vanaf 17.00 uur.
19:15 – 19:45 Christon (solo)
20:00 – 20:30 The Howlin’
21:00 – 22:25 Kovacs
Mediapartner: Sublime FM